KVKK Aydınlatma Metni

SECURITAS SEGURIDAD VE BAĞLI ŞİRKETLERİ KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI VE İŞLENMESİ GENEL AYDINLATMA METNİ

Şu an bulunmuş olduğunuz web sitesi, SECURITAS SEGURIDAD GÜVENLİK HİZMETLERİ A.Ş. VE BAĞLI ŞİRKETLERİ OLARAK (“SENSORMATIC” veya “Şirket”) tarafından kullanılmaktadır. Şirket tarafından yönetilen www.sensormatic.com.tr (Bundan böyle web sitesi olarak bahsedilecek) yasal düzenlemelere uygun olarak düzenlenmiştir.

1. GENEL

Belirli bir kişiye ait kullanılacak veriler, yalnızca bu kişinin kendi istemiyle veri girmesi ya da bu hususta açıkça muvafakat vermesi ile mümkündür. Veri girilmesi ya da bu hususta açıkça muvafakat verilmesi, kişinin aşağıda belirtilen şartlar ile mutabık olduğunun göstergesidir.

Securitas Seguridad ve bağlı şirketlerinin web sitelerini ziyaret ettiğinizde, sistem yönetimi istatistiki verileri otomatik olarak devreye girecektir. Bu verilerin arasında, internet servis sağlayıcınızın ismi, bazı durumlarda IP adresiniz, web gezgini yazılımınızın versiyonu, erişim sağlanan bilgisayarın işletim sistemi, bize yönlendiren web sitesi, sitemizdeyken ziyaret ettiğiniz diğer siteler ve sitemizi bulmak için kullandığınız arma sözcükleri bulunmaktadır. Back up uygulamaları da site ziyaretiniz sırasında aktif olacaktır.

Duruma bağlı olarak bu tür veriler, site ziyareti hakkında bazı konular çıkarılmasını sağlar. Ancak hiçbir kişisel bilgi bu çerçevede kullanılmayacaktır. Bu tür kişiye özel veriler, sadece anonimleştirilerek kullanılabilecektir. Veri güvenliğine ilişkin mevcut yasal düzenlemeler, kişisel güvenliği garanti altına alacak şekilde şekillendirilmiştir. İşbu durumda Securitas Seguridad, hizmet sağlayıcılarına veri aktarılması durumda gerekli teknik ve organizasyonel işlemler gerçekleştirilecektir.

Securitas Seguridad, kendi isteğinizle kişisel bilgilerinizin verilmesi halinde, bu bilgileri yasada öngörülen ya da ziyaretçinin muvafakat beyannamesinde belirtilen sınırlamalar dahilinde kullanılacağını, işleme alınacağını ya da aktarılacağını taahhüt eder. Securitas Seguridad kişisel olarak tanımlanabilecek bilgilerinizi sizin bu yönde izniniz olmadıkça ilgisiz üçüncü şahıslara açıklamaz, satmaz veya onlarla paylaşmaz (bizim adımıza belli görevleri yapıp da bilgilerinizi gizli tutmak zorunda olan üçüncü şahıslar veya şirketimizin hisselerini veya kontrolünü üzerine alan üçüncü şahıslar hariçtir). Mevzuatın bunu öngördüğü durumlarda, doğabilecek yasal sorumluluğa karşı tedbir almak ve/veya bir dava, veya yasal süreçte yetkili bir mahkeme veya herhangi bir resmi makamın emri, talebi, ihtarı, kararına veya yürürlükteki herhangi bir kanun veya düzenlemeye uymak amacıyla gerekli olduğunu düşündüğümüz zaman da bilgi açıklayabilir veya açıklamak durumunda kalabiliriz.

Securitas Seguridad web sitesinin yetişkinler için kullanılması öngörülmüş olup, 18 yaşını doldurmamış, fiil ehliyeti almamış ya da erişkin olmayan kişilere uygun değildir. Ebeveynlerin ya da yasal velilerin, gözetimleri altındaki çocukların herhangi bir kişiye ilişkin bilgileri Securitas Seguridad’a ulaştırıldığına dair şüpheleri olması halinde, söz konusu bilgilerin silinmesini istiyorsa, derhal bizle irtibata geçmelerini rica ederiz. Böyle bir durumda, söz konusu bilgiler hiç vakit kaybetmeden silinecektir. Web sitesinin Kullanım Koşullarına aykırı hareket etmeniz nedeniyle iddia edilecek her türlü kayıp, yükümlülük, hak talebi, istem, zarar veya giderden (makul ölçüler dahilinde mahkeme masrafları dahil) bizi ve bağlı ortaklıklarımızı, iş ortaklarımızı, yöneticilerimizi, yönetim kurulu üyelerimizi, çalışanlarımızı ve mümessillerimizi ari tutmayı, savunmayı ve tazmin etmeyi kabul etmektesiniz. Tarafınızca tazmin edilmesi gereken konularda savunma ve süreç kontrolünü üstlenme hakkını saklı tutmakla birlikte bunu yapmamız tazminat yükümlülüklerinizi ortadan kaldırmayacaktır.

2. VERİ SORUMLUSUNUN KİMLİĞİ

Kişisel verileriniz veri sorumlusu sıfatıyla SECUITAS SEGURIDAD GÜVENLİK HİZMETLERİ A.Ş. VE BAĞLI ŞİRKETLERİ OLARAK (“SENSORMATIC” veya “Şirket”) tarafından, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) uyarınca aşağıda açıklanan kapsamda işlenebilecektir.

3. KİŞİSEL VERİLERİNİZİN İŞLENME AMACI

Toplanan kişisel verileriniz, Kanun tarafından öngörülen temel ilkelere uygun olarak ve Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları dahilinde, SENSORMATIC tarafından aşağıda yer alan amaçlar doğrultusunda işlenebilecektir:

- Şirket’in insan kaynakları politikaları ve süreçlerinin planlanması ve icra edilmesi

- Şirket tarafından sunulan ürün ve hizmetlerden ilgili kişileri faydalandırmak için gerekli çalışmaların iş birimlerimiz tarafından yapılması ve ilgili iş süreçlerinin yürütülmesi

- Şirket tarafından sunulan ürün ve hizmetlerin ilgili kişilerin beğeni, kullanım alışkanlıkları ve ihtiyaçlarına göre özelleştirilerek ilgili kişilere önerilmesi ve tanıtılması için gerekli olan aktivitelerin planlanması ve icrası

- Şirket tarafından yürütülen ticari faaliyetlerin gerçekleştirilmesi için ilgili iş birimlerimiz tarafından gerekli çalışmaların yapılması ve buna bağlı iş süreçlerinin yürütülmesi

- Şirket’in ticari ve/veya iş stratejilerinin planlanması ve icrası

- Şirket’in ve Şirket’le iş ilişkisi içerisinde olan ilgili kişilerin hukuki, teknik ve ticari-iş güvenliğinin temini

4. KİŞİSEL VERİLERİNİZİN AKTARILDIĞI TARAFLAR VE AKTARIM AMAÇLARI

Toplanan kişisel verileriniz, Kanun tarafından öngörülen temel ilkelere uygun olarak ve Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları dahilinde, SENSORMATIC tarafından aşağıda yer alan amaçlar doğrultusunda iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize, SENSORMATIC iştiraklerine, kanunen yetkili kamu kurumları ve kanunen yetkili özel kurumlara aktarılabilmektedir:

- Şirket’in insan kaynakları politikaları ve süreçlerinin planlanması ve icra edilmesi

- Şirket tarafından sunulan ürün ve hizmetlerden ilgili kişileri faydalandırmak için gerekli çalışmaların iş birimlerimiz tarafından yapılması ve ilgili iş süreçlerinin yürütülmesi

- Şirket tarafından sunulan ürün ve hizmetlerin ilgili kişilerin beğeni, kullanım alışkanlıkları ve ihtiyaçlarına göre özelleştirilerek ilgili kişilere önerilmesi ve tanıtılması için gerekli olan aktivitelerin planlanması ve icrası

- Şirket tarafından yürütülen ticari faaliyetlerin gerçekleştirilmesi için ilgili iş birimlerimiz tarafından gerekli çalışmaların yapılması ve buna bağlı iş süreçlerinin yürütülmesi

- Şirket’in ticari ve/veya iş stratejilerinin planlanması ve icrası

- Şirket’in ve Şirket’le iş ilişkisi içerisinde olan ilgili kişilerin hukuki, teknik ve ticari-iş güvenliğinin temini

5. KİŞİSEL VERİLERİNİZİN TOPLANMA YÖNTEMİ VE HUKUKİ SEBEBİ

Kişisel verileriniz Şirket faaliyetlerini yürütmek amacıyla farklı kanallarla; mevzuata ve Şirket politikalarına uyumun sağlanması hukuki sebeplerine dayanılarak toplanmaktadır. Toplanan kişisel verileriniz, Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında işbu Aydınlatma Metninde belirtilen amaçlarla işlenebilmekte ve aktarılabilmektedir.

6. KİŞİSEL VERİ SAHİBİ OLARAK KANUN’UN 11. MADDESİNDE SAYILAN HAKLARI

Kişisel veri sahibi olarak Kanun’un 11. maddesi uyarınca aşağıdaki haklara sahipsiniz:

- Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,

- Kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,

- Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

- Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,

- Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

Kanun’a ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

- İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkması durumunda buna itiraz etme,

- Kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme.

Yukarıda sıralanan haklarınıza yönelik başvurularınızı Şirket’e web sitesi üzerinden iletebilirsiniz. Talebinizin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde ücretsiz olarak başvurularınız sonuçlandırılacaktır; ancak ayrıca bir maliyet doğması halinde Şirket’in Kişisel Verileri Koruma Kurulunca belirlenecek tarifeye göre tarafınızdan ücret talep edebilme hakkı saklıdır.

Bize Ulaşın

Size daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunmak için sitemizde çerezler kullanıyoruz. KVKK'nın ilgili mevzuatına uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız. Bu siteyi kullanarak çerez kullanımını kabul etmiş oluyorsunuz.