Miniso, Türkiye’de Elektronik Fiyat Etiketleri ile Fark Yaratacak...

Japonya’nın büyük perakende zincirlerinden Miniso, geniş ürün yelpazesini yönetebilmek ve fiyat değişiklerini anında gerçekleştirebilmek için Sensormatic’in sunduğu elektronik fiyat etiketi çözümlerini tercih etti. Kullanılan elektronik etiketler sayesinde fiyatlar bir kaç saniye içinde güncellenirken, stok takibi kolaylaşıyor, elle yazılan ya da basılan kağıt etiketler tarihe karışıyor.

Uygulama, fiyatların merkezden anlık olarak değiştirlmesine olanak verirken, fiyat yenilenmesi için kullanılan iş gücünde de önemli oranda tasarruf sağlıyor. Kampanya ve promosyonların fiyat etiketlerinde anlık görüntülenmesine olanak sunuyor, satışları artırıyor.

Sensormatic Pazarlama Direktörü Pelin Yelkencioğlu, Miniso gibi geniş ürün çeşitliliğine sahip perakende zincirlerinde; anlık fiyat değiştirebilme yeteneğinin, ürün portföyünü doğru zamanda doğru şekilde yönetebilmeyi sağladığına dikkat çekiyor. “Karlılığın ön plana çıktığı günümüz rekabet koşullarında, fiyatları doğru yöneten kazanır. ” diyen Yelkencioğlu, hızlı fiyat değiştirmek kadar, raftaki fiyatların her zaman kasa ile aynı olması gerektiğine değinerek, müşteri hassasiyetinin yüksek olduğu bu alanda güven oluşturmanın önemini özellikle vurguluyor.

Elektronik etiketler tek merkezden yönetilebiliyor. Fiziksel mağazalar ve online mağazalar aynı anda fiyat güncelleyebiliyor.

Anlık müdahalelerle yönetilmesi gereken fiyat etiketleri, elektronik olarak tek merkezden yönetilebiliyor. Merkezin şehir dışında ya da mağaza içinde olması sistemin çalışmasına herhangi bir etkide bulunmuyor. Tek bir konsoldan gerçekleştirilen değişiklikler fiziksel mağazalara ve online mağazalara eş zamanlı olarak yansıyor

90 bin fiyat etiketini 1 saat içinde değiştirmek ve kontrol etmek mümkün

Hızlı ve doğru bir işleyişi mümkün kılan yeni teknolojiler sayesinde, 90 bin fiyat etiketinin değişimi ve kontrolü 1 saat içinde tamamlanabiliyor. Elektronik fiyat etiketlerinde yapılan tüm değişiklikleri de merkezden kontrol ve takip etmek mümkün oluyor.

Promosyondaki ürünler öne çıkartılabiliyor

Etiketin üzerindeki flash ile raf önlerinde aranan ürünlerin daha kolay bulunması, promosyondaki ürünlerin öne çıkarılmasını sağlıyor.

Kampanya yönetiminde hız ve esneklik sağlıyor

Süreli veya gruba özel merkezi kampanya yönetimi yapılabiliyor. Örneğin müşteri trafiğinin düşük olduğu saat aralıklarında, istenilen ürünlerde anlık kampanya düzenlenebiliyor.