Döndür Geç ile giriş kartlarının yerini cep telefonları ve mobil cihazlar alıyor

Elektronik güvenlik sektörünün lider ismi Sensormatic, yeni çözümü Döndür Geç (HID Twist&Go) ile kartlı geçişte yeni bir dönem başlatıyor. Yeni teknolojide, tuş paneli ya da akıllı kartların yerini akıllı telefonlar ve mobil cihazlar alıyor. Sistem, giriş kartlarını evde unutma ya da kaybetme riskine karşı kişilerin sürekli yanlarında taşıdıkları cep telefonlarını ya da mobil cihazları kullanarak giriş çıkış yapmalarına olanak sağlıyor. Telefonu okuyucuya yaklaştırarak ya da özel bir hareketle çevirerek, güvenli ve rahat bir geçiş sağlanıyor.

Kullanıcılar, cep telefonu ya da mobil cihazlarına indirdikleri uygulama sayesinde kendi mobil kimliklerini oluşturuyorlar. Şirketler ise HID güvenli kimlik servis portalı üzerinden yeni kimlik yaratma ya da kimlik iptali gibi işlemleri kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştiriyorlar.

Kartlı geçiş sistemleri; endüstriyel tesislerde, iş yerlerinde ya da okullarda, kısaca, giriş ve çıkışlar için kontrol ihtiyacı duyulan her yerde kullanılabiliyor. Sistem sayesinde tüm giriş ve çıkış hareketleri detaylı şekilde raporlanabiliyor.