Sensormatic’ten yeni bir buluş “HearMe”

Müşteri Konuşuyor, Perakendeci Dinliyor!

Sensormatic yeni ürünü HearMe ile perakende sektöründe yeni bir çağ açtı.

HearMe ile müşteriler isterlerse kimlik bilgilerini de gizleyerek, istek ve şikayetlerini sözlü olarak ilgili birimlerle anında paylaşabilecek. Perakendeciler ise online olarak kendilerine ulaşan bu bilgileri analiz ederek hızlı aksiyonlar alabilecek.

Teknolojinin bugün geldiği noktada tüketiciler telefon yada tabletlerini açıp tek bir tuşla olumlu yada olumsuz tepkilerini önce en yakın çevreleri ile ve dolaylı olarak tüm Dünya ile online sistemler üzerinden paylaşabiliyorlar. Anında tepki veren ve anında karşı reaksiyon bekleyen yani zaman kaybetmeyi sevmeyen tüketicileri mutlu etmek ancak onların hızına erişerek sağlanabiliyor. İşte bu noktada öne çıkan HerMe, tüketicinin şikayetini herkese anlatmadan önce marka sahibine iletmesine aracılık ediyor.

Mağazalar ya da servis noktaları gibi geri bildirim alınmak istenen herhangi bir noktaya kolayca yerleştirilen “Hear Me” mesaj bırakacak kişi yaklaştığında otomatik olarak etkin hale geliyor. Müşteri, cihaza dokunmadan cihaz yüzeyine yakın şekilde elini gezdirerek kayıtı başlatabiliyor. Mikrofon aracılığıyla görüşünü ya da şikayetini paylaştıktan sonra işlem tamamlanıyor. Alınan bilgi online olarak anında yetkilendirilen merkeze iletiliyor. İstenirse bu veriler operatörler aracılığıyla çözümlenebiliyor, sınıflandırılarak raporlanıyor. Söz konusu raporlar farklı iletişim kanalları aracılığıyla istenen birimlerle de paylaşılabiliyor.

Müşterisini dinleyen, anlayan ve hızlı aksiyon alan perakendecilerin başarı sağladığı günümüzde, var olan anket cihazları ve metodları müşterinin vaktini alması ve kişisel bilgileri talep etmesi nedeniyle çok fazla ilgi görmüyor. Ayrıca geri bildirmelerin toplanması ve veri haline dönüştürülmesi süreci yönetimleri zorluyor. HearMe, müşteri geribildirimlerini hızlıca toplayarak, analiz eden ve anında ilgili birimlerle paylaşan ihtiyaç duyulan her yere yerleştirilebilen bir geri bildirim cihazı olarak öne çıkıyor.

Sensormatic tarafından Perakende Günleri’nde lansmanı yapılacak olan ürün 26-27 Kasım’da fuar alanında müşterilerin deneyimine sunulacak.