Sensormatic, İstanbul Teknik Üniversitesi Video İzleme Sistemleri Projesini Hayata Geçiriyor

İTÜ Ayazağa Kampüsü için tasarlanan Video İzleme Sistemleri projesi hız kesmeden devam ediyor.

Türkiye’nin en prestijli üniversitelerinden İTÜ’nün ana yerleşim birimi olan ve 247 hektarlık alanda hizmet veren Ayazağa Kampüsü Video İzleme Sistemleri projesi kampüs ihtiyaçları göz önüne alınarak hazırlandı. Her yıl yaklaşık 20 bin öğrenciye ev sahipliği yapan kampüste Rektörlük ve yönetim birimlerinin yanı sıra, 8 fakülte ve 4 enstitü bulunuyor. Kampüs içinde ayrıca çok sayıda yurt, kütüphane, kültür merkezi ve sosyal alanlar yer alıyor.

Sensormatic bu büyüklükteki bir yapının ihtiyaçlarını düşünerek tasarladığı projede; Kanada’nın en hızlı büyüyen teknoloji firması seçilen Avigilon marka kameraları kullandı. 200’e yakın kamera ile kurulan sistem 6 kayıt cihazı ile desteklenirken, bulundukları alanın özelliğine göre seçilen, hareketli ve sabit kameralar kampüs çevresi ve binalarındaki stratejik alanlara konumlandırıldı. Hareketli kameraların dikkat çekici özelliklerinden biri de gece görüş özelliğine sahip olmaları. Kızılötesi kameralar ile tamamen karanlıkta bile kayıt ve izleyebilme sağlanabiliyor. Bu sayede genelde çok az ışık alan ortamların günün her saatinde açık alanların ise gece boyunca net görüntülerinin izlenmesi mümkün oluyor. Öğretim üyeleri, öğrencileri ve ziyaretçileri için daha güvenli ve konforlu bir kampüs yaşamı sağlamayı amaçlayan yetkililer Ayazağa Kampüsü ile başlayan projeyi tüm kampüsleri kapsayacak şekilde genişleterek tek merkezden yönetmeyi hedefliyor.