Perakende’nin Liderleri Sensormatic Sponsorluğunda Moskova’da Buluştu.

Bu yıl dokuzuncusu gerçekleştirilen ve başladığı ilk günden bu yana Sensormatic’in desteklediği Perakende Liderler Konferansı 29-31 Mayıs tarihlerinde Moskova’da, perakendenin önemli isimlerine ev sahipliği yaptı.

Konferans süresince; Ekonomiden teknolojiye, rekabetten inovasyona geleceği en iyi analiz eden otoritelerden biri olan Stephane Garelli, Moskova'da liderlerle buluştu. Önümüzdeki yılların fırsatlarını ve tehditlerini ortaya koyan; değişim, belirsizlik ve çeşitlilik yönetiminin önemini vurguladı.

Konferansta; Konda tarafından gerçekleştirilen, toplum ve tüketicilerin algı ve beklentilerine ışık tutan araştırma sonuçları ilk kez açıklandı. 12 bölgede on sekiz yaş üstü 2 bin 660 tüketiciyle yüz yüze görüşerek yapılan araştırmada çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. Türkiye'de marka sadakatinin düşük olduğu gözlemlenirken indirim kampanyalarının doğru olduğuna inananların oranı ise %10'da kaldı. Markaların gelecekte yönetmekte zorlanacağı üç önemli unsur olduğuna dikkat çeken araştırma bunları kadın, çevre ve tüketici hakları şeklinde sıraladı.

Ayrıca; Hindistan'ın en yoksul köylerinde kurduğu Çıplakayaklar Koleji ile kısa zamanda mucizeler yaratan Sanjit Bunker Roy’un ilham verici hikâyesi katılımcılarla paylaşılırken, Puslu havada rotayı korumak oturumunda ise Ziylan Group CEO'su Jaklin Güner, Watsons Genel Müdürü Ahmet Yanıkoğlu ve Deloitte Türkiye Ortağı Özgür Yalta deneyimler ile rakamları birleştirerek yönetmenin yollarını tartıştılar.