Ortadoğu Güvenlik Konferansı’ndan Bankacılık Sektörüne Özel Entegre Güvenlik Çözümleri

ASIS 5. Ortadoğu Güvenlik Konferansı’na konuşmacı olarak katılan Sensormatic Ürün Yönetimi Direktörü Dr. Serdar İnce, bankacılık sektörüne özel entegre güvenlik çözümleri hakkında bilgiler paylaştı.

Kurulduğu 1955 yılından bu yana, güvenlik sektörünün en güçlü derneklerinden olan ve dünya çapında 38.000’in üzerinde üyesi bulunan ASIS International’ın 16-18 Şubat tarihlerinde düzenlediği 5. Ortadoğu Güvenlik Konferansı ve Fuarı, Dubai’de gerçekleşti. Konferans kapsamında düzenlenen Teknoloji Çözümleri Sahnesi’nde konuşma yapan Dr. Serdar İnce, bankacılık sektöründe uygulanması gereken güvenlik çözümleri hakkında ipuçları verdi. Dr. İnce, bankacılık sektöründe korunması gereken değerler göz önünde bulundurulduğunda mutlaka sektöre özel çözümler üretilmesi gerektiğini vurguladı. Çözümleri tasarlarken önce ihtiyacın belirlenmesi ve çözümlerin de bu ihtiyaçları karşılayacak nitelikle tasarlanması gerektiğini ekledi. Dr. İnce bankacılık sektörü için; yüksek güvenlik seviyesine sahip giriş kartları, yüksek çözünürlüklü kameralar ve biyometrik sistemleri önerirken tüm bu sistemlerin birbiri ile entegre şekilde çalışmasının ve tek merkezden yönetilmesinin önemini vurguladı. Yüksek çözünürlüklü kameralar ile kurulan sistemlerden alınan görüntülerin kanıt niteliği taşıdığını ve bunun bankacılık sektörü için büyük önem arz ettiğini sözlerine ekledi.

Arap Emirlikleri Ekonomi Bakanı Sultan Bin Saeed Al Mansoori’nin ve Polis ve Devlet Güvenlik Başkan Vekili ve Fahri Başkanı Dhahi Khalfan Tamim’in sponsorluğunda gerçekleşen etkinliğe 32 ülkeden 566 kıdemli güvenlik profesyonelleri katıldı.