Banka Güvenliği

Sektördeki lider bankaların tamamına yakınının merkezleri, hazine merkezleri ve/veya operasyon merkezlerinin elektronik güvenlik çözümleri Sensormatic aracılığıyla sağlanıyor. Banka şubelerine kadar uzanan çözümlerimiz, uygun altyapılarımız sayesinde, gelişen teknolojiyle sürekli güncellenebiliyor.

Çok sayıda sistemin entegre edilmesiyle ulaşılan yüksek güvenlik ve kalite standardı, bizi bankacılık ve finans sektöründe en çok tercih edilen lider iş ortağı konumuna taşımıştır. Sensormatic olarak, Genel müdürlük, operasyon ve işlem merkezleri ile şubelerden oluşan, geniş bir coğrafyaya yayılmış uluslararası boyutta olabilen dağınık yerleşkelerin; ihtiyaca göre tek ya da çok merkezden, gerçek zamanlı ve çok katmanlı yönetimine imkan tanıyan özel entegre çözümler sağlıyoruz.

Bankacılık ve finans sektörü ihtiyaçlarına uygun olarak biyometrik ve kartlı geçiş kontrol, video izleme, çevre güvenlik, yangın alarm, seslendirme gibi sistemlerinin yanı sıra ek çözümlerle gelişmiş bir yönetim kontrol altyapısı sağlıyoruz.

Bu merkezi yapıların sağladığı yüksek güvenlik seviyesi, iş gücündeki risk tasarrufu ve verimlilik artışı, bizi bu sektörde özel kılan nedenlerden biridir.

Yaptığımız projelerden örnekler vermek gerekirse:

- Türkiye’nin en büyük 9 bankasının genel müdürlük binaları

- Tüm Akbank operasyon merkezleri ve şubeleri

- Yeni kurulan Odea Bank genel merkez ve şubeleri

Odea Bank projesinden detaylı olarak bahsetmek gerekirse,

Odea Bank, Türkiye pazarında büyümeyi ve önemli bir oyuncu olmayı hedefleyen Lübnan Merkezli bir bankadır.

Odea Bank 2012 yılındanTürkiye’de herhangi bir genel merkez ya da şube açılışı yapmadan önce elektronik güvenlik sistemleri hakkında arayışa girmiş ve tasarım çalışmalarına başlamıştır. Kısa zamanda da sağlam bir altyapı ile onlarca şube ve binlerce çalışana ulaşmayı hedeflemekte ve tüm sistemlerini merkezden yönetmeyi amaçlamaktadır.

Çalışmalar sonucunda tasarımdan ortaya çıkacak beklentiler aşağıdaki gibidir;

- Merkezi yönetim

- Kolay yönetilebilir olması

- Az personel ihtiyacı

- Verimlilik artışı

- Sistemler arası entegrasyon

- Yüksek görüntü ve veri kalitesi

- Sağlamlık

- Uzun süreli kayıt

- Düşük bakım maliyeti

Sensormatic olarak kendilerine sunduğumuz entegre çözümler şu şekildedir;

Birbiri ile yazılım üzerinden görüşebilen sistemler seçilmiştir. Seçilen ürün grupları ve tercih nedenleri aşağıdaki gibidir.

Kamera Sistemi: Yüksek çözünürlüklü merkezden kontrol edilebilen, kartlı geçiş sistemi ile entegre Avigilon marka sistemler tercih edilmiştir. Para hareketinin olduğu yerler ve giriş noktası 3 megapixel ışık değişimlerinden etkilenmeyen wide dynamic range kameralar ile izlenmekte, diğer alanlar 1 megapixel kamera ile takip edilmektedir. Kayıt süresi 6 aydır.

Tüm Avigilon kameraların zoom ve focus özellikleri ana merkezden kontrol edilebilmektedir. Avigilon’un bu konuda teknoloji öncüsü ve lideri olması seçim aşamasında belirleyici olmuştur. Durumuna göre kameraların geniş veya dar açıdan bakması merkezden sağlanabilmekte ve bu ihtiyaç için gerekli bakım ve servis masrafları ortadan kaldırılmaktadır.

Kamera sistemi geçiş kontrol sistemi ile tam entegre olduğu için oluşan alarmların kayıt görüntüleri anında merkezden izlenebilmekte, sistem minimum personel ile yönetimi sağlanabilmektedir. Bu özelliklere ilave olarak canlı ve kayıt görüntüleri akıllı telefonlar vasıtası ile takip edilebilmektedir.

Geçiş Kontrol Sistemi: Tüm özellikleri merkezden kontrol edilebilen, sınırsız genişleme özelliğine sahip Tyco- SW House Sistemleri tercih edilmiştir. Tüm yönetim merkezidir. Verilen online olarak ana binada bulunan sunucuya akmaktadır. Geçiş kontrol sistemi kamera sistemi ile tam entegre olarak çalışmaktadır. İstenirse tam entegrasyon alarm sistemi ve yangın algılama sistemi ile de sağlanabilir.

SW House Geçiş Kontrol Sistemi Panelleri içerisinde Windows işletim sistemi çalışmaktadır. Panel ile yazılım arasındaki bağlantı kesildiğinde, paneller 500.000 hareketi hafızasında saklamakta, böylece veri kaybının önüne geçilmektedir. Merkezde bulunan yazılım da belirlenen zamanda otomatik olarak farklı lokasyonda kendi kendini yedeklemekteri.

Kişiler sadece yetkili oldukları yerlere, yetkili oldukları saat aralıklarında ulaşabilmektedir. Anahtar taşıma ve saklama gibi zorluklar ortadan kaldırılmıştır.

ATM bölgesine girişler kart ile sağlanmaktadır. Mesai sonrasında istenmeyen girişlerin önüne geçilmesi amaçlanmıştır.

Alarm Sistemi: Tyco – DSC Alarm Sistemleri kullanılmaktadır. Dışarıya açılan noktalar ve dışarıdan giriş yapılacak olan alanlar alarm sistemi ile koruma altına alınmıştır. Önemli odalarda da alarm sistemi ile koruma sağlanmaktadır. Alarm sistemi 7/24 alarm haberalma merkezi tarafından takip edilmektedir. Sistemin altyapısı kolay entegre edilebilecek şekilde tasarlanmıştır. İstenildiği zaman yazılım üzerinden alarm sistemi, geçiş kontrol sistemine entegre edilebilir. Bu durumda geçiş kontrol sistemi üzerinden tüm alarmlar detaylı olarak takip edilebilir hale gelecek, alarm anına ait canlı ve kayıt görüntüleri otomatik olarak ekrana düşecektir.

Yangın Algılama Sistemi: Tyco – MZX Akılı sdresli yangın algılama sistemi kullanılmaktadır. Tüm hacimlere ait yangın alarm bilgisi detaylı olarak görülebilmektedir. Yangın algılama sistemi kuru kontak ile alarm sistemine bağlanmış ve 7/24 alarm bilgisi alarm haberalma merkezi tarafından takip edilebilmektedir. Sistemin altyapısı kolay entegre edilebilecek şekilde tasarlanmıştır. İstenildiği zaman yazılım üzerinden alarm sistemi, geçiş kontrol sistemine entegre edilebilir. Bu durumda geçiş kontrol sistemi üzerinden tüm alarmlar detaylı olarak takip edilebilir hale gelecek, alarm anına ait canlı ve kayıt görüntüleri otomatik olarak ekrana düşecektir.