Sensormatic’ten Watsons’a Parmak İzi Okuyuculu Personel Devam Takip Sistemi Projesi

Sensormatic, Türkiye genelinde 72 Watsons mağazası için parmak izi okuyuculu personel devam takip sistemi projesi gerçekleştirdi.

A.S Watson Group bünyesinde yer alan Watsons, İstanbul’daki merkez ofisleri ve Türkiye geneline yayılmış 72 mağazası için personel devam takip sistemi tesis edilmesi amacıyla Sensormatic ile anlaşma imzaladı. 2011 Aralık ayında imzalanan anlaşma ile merkez ve tüm mağazalarına parmak izi okuyucuları sağlandı. Sensormatic ve Meyer’in ortak gerçekleştirdiği proje sonunda 2012 yılı içinde 5 yeni Watsons mağazasına daha parmak izi okuyuculu personel devam takip sistemi satışı yapıldı.

Her bireyin sadece kendi fiziksel veya davranışsal özelliklerinin teyidine ilişkin geliştirilmiş olan biyometrik sistemlerden biri olan parmak izi tanıma tekniği geçiş kontrol sistemlerinde kullanıcı doğrulaması yapılırken hatasız ve suiistimal edilemez bir çözüm olarak sunulmakta. Yöneticiler için değerli birer kaynak niteliği taşıyan bu hatasız veriler bir yandan personel tasarrufu ve verimliliğini sağlarken diğer yandan güvenlik ile ilgili personele acil durumlara hızlı müdahale imkanı tanıyor