Sensormatic, Türkiye’nin Breeam Sertifikalı İlk Yeşil Ofisine Taşındı

Sensormatic, vizyoner yaklaşımlarını yansıtan özel bir ofise taşındı. Bu özel ofis, Türkiye’nin Breeam Sertifikalı ilk çevre dostu yeşil ofisi ve Japon mimar Tatsuya Yamamoto tarafından projelendirildi.

2012 yılını değişim ve gelişim yılı olarak tanımlayan Sensormatic, elemanlı güvenlikte Dünya lideri olan İsveç’li Securitas ile birleştikten sonra tüm organizasyonel süreçlerini yeni yapıya uygun olarak değiştirmişti. Eş zamanlı olarak, yenilenen organizasyonuna uygun bir çalışma alanı yaratma fikri ile yola çıkan Sensormatic, Kavacık’ta yer alan Smart Plaza’yı seçti. Bugün, daha kapsamlı ve kaliteli hizmet sunabilmek için gelişmiş teknolojik altyapıya sahip yeni ofisinde hizmet veren Sensormatic, daha iyi ve süratli hizmet verebilmek üzere lojistik, teknik hizmet ve yönetim birimlerini tek çatı altına topladı. İleri teknolojinin kullanıldığı yeni bir altyapıya sahip olan Smart Plaza, Sensormatic’in teknolojik yetkinliğinin bir yansıması olarak tasarlandı. Bugüne kadar Sensormatic tarafından müşterileri için tasarlanan projelerin bir özeti niteliğindeki ofis, Sensormatic çalışanlarından oluşan 32 kişilik mühendis kadrosu tarafından en ince detayına kadar düşünülerek hazırlandı. Projenin uygulaması ise yine Sensormatic’in kendi uzman teknik ekibi tarafından gerçekleştirildi.

İç mimari projesi DBA Mimarlık tarafından gerçekleştirilen ve 4500 m2 alana sahip ofiste yeni teknolojilerle donatılmış 10 toplantı odası ve bir konferans salonu bulunuyor. Ayrıca Sensormatic müşterilerinin tüm elektronik çözümleri deneyimleyebileceği Experience Center’da ziyarete açıldı. Experience Center, Video İzleme Sistemlerinden Geçiş Kontrol Sistemlerine, Yangın Algılamadan Alarm Haber Almaya kadar pek çok farklı çözümün gerçeğe uygun senaryolar ile deneyimlenebildiği bir parkur. Experience Center, ziyaretçilerinin güvenlik, verimlilik ve karlılığa ilişkin sorularına cevap bulabilecekleri şekilde tasarlandı.

Sensormatic CEO’su İsmail Uzelli “Büyümenin her alanda sürekli yenilenerek ve değişerek mümkün olduğunu biliyoruz. Buradan hareketle Kavacık Smart Plaza’daki yeni ofisimize taşınarak iş ortaklarımıza daha kapsamlı ve kaliteli hizmet sunabilmeyi amaçladık.” Şeklinde konuştu.

Sensormatic’in yeni ofisi Türkiye de Breeam sertifikasına sahip ilk çevre dostu ofis olma özelliğine sahip. Breeam sertifikalı çevreci binalar, özel tesisatları sayesinde yağmur suyunu tuvalet ya da peyzaj ihtiyaçlarında kullanarak su tasarrufu sağlıyor. Güneş enerjisi kullanıyorlar bu sayede gün ışığından daha çok yararlanıyor bu da ısı verimliliğini arttırıyor. Doğal aydınlatma ve havalandırma kullanılıyor. Yeniden işlenmiş malzeme kullanıldığı için karbondioksit salınımı da minimuma indiriliyor. Çalışma alanlarının çevreci özellikleri sayesinde çalışan verimliliği de artıyor.