Sensormatic ’ten Yüksek Çözünürlüklü Mega Piksel Video Kayıt Sistemleri

Sensormatic, müşterilerine sunduğu IP ve yüksek çözünürlüklü video kayıt sistemleri projelerinde 29 mega piksele kadar görüntü alabilen kameraların kurulumunu gerçekleştiriyor.

Dünyanın en önde gelen isimleriyle kamera sistemleri kurulumları gerçekleştiren Sensormatic’in sunduğu IP kamera sistemlerinin en büyük avantajlarından biri çok yüksek çözünürlüklü kameraları kullanabilmeleri. Standart bir IP ya da analog kamera TV kalitesinde görüntü verirken “mega piksel” (milyon piksel) olarak adlandırılan yüksek çözünürlüklü kameralar, TV’den alınan çözünürlüğün 95 katı büyüklüğünde görüntü verebiliyor.

29 mega piksele kadar çıkabilen, teknoloji geliştikçe çözünürlüğü daha da artacak ip kameralar, mükemmel görüntü kalitesi ve çok yüksek çözünürlükle, güvenlik görevlilerinin işlerini kolaylaştırırken tehlikeleri daha başında fark ederek önlemeye olanak tanımakta. Metrelerce öteden bir kişinin yüzünü görebilmek, bir aracın plakasını otomatik olarak okumak mega piksel sistemler ile mümkün. Dünyada birçok stadyum, havaalanı, yüksek güvenlikli tesis, turistik merkezler bu tür kameralarla korunmakta. Ülkemizde de stadyumlarda ve büyük yapılarda kurulmakta olan bu sistemler, güvenlik görüntülerinde yüksek detay gerektiren noktaların vazgeçilmez ihtiyacı olarak öne çıkıyor.

Mega piksel kameraların avantajları:

* Günümüzde tek bir kameradan elde edilebilen dünyanın en büyük çözünürlüğü 29 mega piksel olup Avigilon kameraları tarafından sağlanmakta.

* Görüntü sürekli en yüksek çözünürlükte kaydedildiği için hem kayıtlı hem de canlı görüntüde aynı anda sınırsız noktaya “zoom” yapmak mümkün. Hali hazırda yaygın olarak kullanılan hareketli kameralar sadece bir noktaya zoom yapabilmekte.

* Tek bir kamera ile çok geniş bir alanı izlemek mümkün olduğu için, kurulması gereken kamera sayısı azalıyor ve maliyetler düşüyor.

* Avigilon’un 360 ve 180 derecelik panoramik modelleri ile 4 farklı yöndeki görüntüyü tek bir kamera ile elde etmek mümkün.

* Avigilon H.264 serisi sabit kameralar, yazılım üzerinden kumanda edilebilen, 18x optical zoom lens ile üretiliyor.

Video Sistemlerinde kullanılan kamera kadar alınan görüntüyü kullanabilmeyi sağlayan yazılımlar da önem taşıyor. Bu alanda Avigilon tarafından geliştirilen dünyanın ilk açık HD Network Video Yönetimi Yazılım Platformu kullanıcılara pek çok avantaj sağlamakta. Standart bir sistemde, kayıtlı mega piksel görüntüyü izlemek çok yüksek bant genişliği gerektirmekte. Avigilon yazılımı bu sorunu çözmek için izleme sırasında, sadece kullanıcın seçtiği alanı, kullanıcın izlediği boyutta iletiyor (High Definition Stream Management - HDSM teknolojisi). Bu sayede izleme sırasında kullanılan bant genişliği gereksinimi son derece azalıyor.

Güvenlik sistemlerine yapılan yatırımların geri dönüşünün tam ve doğru şekilde alınabilmesi için projelendirme kurulum ve devreye alma işlemlerinin uzmanlar tarafından yapılması gerekiyor.